Lessen

Er worden enkel privé-lessen gegeven (1 tot max 4 personen).
De leerlingen worden begeleid van A (poetsen en opzadelen) tot Z (liefhebber - brevettenwerking - wedstrijdniveau).

Start: Nadat het poetsen en opzadelen aangeleerd is, wordt aan de longe de juiste zithouding aangetoond. De nodige rijbaanfiguren worden dan ook stap voor stap uitgelegd. Als de ruiter zijn evenwicht en de juiste rijhouding heeft, kan hij los (zonder longe) rijden met zijn paard of pony.

Dressuur: In deze lessen wordt nauwkeurig gelet op de afwerking en uitvoering van de overgangen, rijbaanfiguren en zijgangen. Belangrijk is dat ruiter en paard in volkomen harmonie samenwerken.

Springen: We beginnen met het nodige cavalettiwerk om het evenwicht en vertrouwen van de ruiter op te bouwen. Nadien gaan we verder tot het springen van een hindernis van 50cm (A-brevet niveau) hierbij leren we al mooi aanrijden met de juiste houding voor, tijdens en na de sprong. Later kunnen we de hindernissen verhogen tot 80 - 90cm (B-brevet niveau) en wordt er een volledig parcours gereden waarbij vooral gelet wordt op de stijl en afwerking.

Lesgeefster Emmy Ballegeer heeft het diploma initiator paardrijden + trainer B dressuur praktijkmodule en neemt deel aan niveau 4 (net onder St Georges) wedstrijden.

Op zondag (wedstrijd) en maandag (rustdag) zijn er geen lessen en is De Marengo Hoeve gesloten voor niet-eigenaars.

Tarief: per persoon, per uur (uitstappen na de les), incl gebruik lespaard/-pony, incl 21% BTW

privéles                                      55,00€

in een groepje van 2 personen          30,00€

in een groepje van 3 personen          22,00€

in een groepje van 4 personen          21,00€

Foto's van onze huidige nieuwe locatie kan u terugvinden op mijn facebookpagina!

print