Pension

Ons kleinschalig en vriendschappelijk paardenpension is landelijk gelegen aan de voet van de Vlaamse Ardennen en toch makkelijk te bereiken (op ongeveer 3km van de autostrade).

Bij droog weer gaan de paarden, ook in de winter!, in kudden van 4 tot max 6, elke dag in de grote weiden.  Privéweide is mogelijk mits bijkomende vergoeding.  De paarden worden door ons in de weide en terug op stal gezet.  Het stalgebouw is geïsoleerd en heeft ruime, luchtige boxen van 3,5 x 4m. Er zijn ook 4 nòg grotere boxen ter beschikking voor eventueel merrie met veulen: 3,5 x 4,5m.  De stallen zijn gevuld met 1ste keuze houtkrullen en worden elke dag uitgemest. Indien de paarden op stal blijven, worden de stallen minstens 3x gemest. 1 keer in de week worden de natte plekken uitgeschept en gaat er 1 (of 2) verse pak(ken) houtkrullen bij. Elke stal is voorzien van een automatische drinkbak en een liksteen.

De buitenpiste (22 x 65m) heeft een heel veerkrachtige bodem en is altijd berijdbaar!  We hebben ook een binnenpiste, galoppiste van 550m lang, solarium, poets- en opzadelruimte + 2 wasplaatsen.  Er is een XL zadelkast voorzien rechtover de stal voor de pensionklant.

De paarden krijgen 's morgens en 's avonds kwaliteitskrachtvoeder. Er wordt 2x /dag hooi à volonté gevoederd.

Indien er temperaturen boven 27 graden worden voorspeld, dan gaan de paarden reeds om 4u30 in de weide en gaan ze terug op stal ten laatste rond 13u, vóór de ergste hitte staan ze reeds in hun koele, ruime box.

De Marengo Hoeve aanvaardt geen tijdelijke pensionklanten.

Ontworming wordt met veearts advies toegediend. Afspraken voor hoefsmid en vaccinaties worden bijgehouden. We werken samen met bekwame en ervaren dierenartspraktijken (Bart Vermeire en Vicky Stevens) en hoefsmid (Mathieu Declercq).  Liever uw eigen dierenarts of hoefsmid?  Geen enkel probleem!

Foto's van onze huidige nieuwe locatie kan u terugvinden op mijn facebookpagina!

print